15 augusti 2009

Gick ett spår ikväll och nu börjar det ordna upp sig, mycket bra tempo och tappen ringar hon effektivt in. Har väl gått 7-8 spår i sommar, började med 2 spår i veckan men det höll inte länge och dog ut under högsommaren. Har dock tränat så nu ringar hon riktigt bra. Gick jägareförbundets eftersökskurs tidigare och den kan jag rekommendera.
Lägger spåren nu för att likna kommande anlagsprov i viltspår, dvs 600 meter, med några vinklar och som legat 2-5 timmar, har dock sällan blod i spåren för att hjälpa så lite som möjligt och de mesta skarpa spåren hon kommer att gå så finns det inget/väldigt lite blod så jag vill förberedda henne på det. Har blod ibland för att hon inte ska strula till det om det skulle va blod i spåret.
Tog 10 minuter för hon att spåra 600 meter ikväll och då var det i väldigt BRA tempo och med få tapp, dock en återgång som hon fick ringa två gånger. Ska skriva senare hur jag lärt hon att ringa, tidigare så när hon tappade spåret fortsatte hon bara planlöst framåt med näsan i vädret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar